De interieurtrends voor deze winter

Tips

De mooiste trends en kleuren voor uw interieur in de winter.

Behang met patronen

Behangpapier met een patroon dat net echt lijkt. Denk aan het patroon van koffiebonen of een boekenkant. Ze geven een warme uitstraling en zijn tegelijk een frisse eye-catcher in uw interieur.

Daarnaast blijven de geometrische vormen het ook ontzettend goed doen. De Scandinavische trends zijn terug van nooit weggeweest en de kunstprints zijn tegenwoordig prachtig vertaald naar behang. Veel gekozen zijn de grafische illustraties met losse lijnen en vlakken in kleurige of juist neutrale tinten.

Deze trend wordt voornamelijk gebruikt in een woonkamer, gang of bureau. Als tip geven we wel mee om steeds met een accentmuur te werken. Zo overheerst het patroon niet en blijft het stijlvol.

Pastelkleuren blijven domineren

Pastel tinten kan je op vele manieren toepassen en blijven daardoor in 2018-2019 populair. Hardroze wordt gemakkelijk gecombineerd met indigoblauw. De kunst zit er hem in om uw gekozen pastelkleur te combineren met een volle, diepe kleur. Met plezier zoeken we de donkere tegenhanger van uw pastelkleur even op voor een mooi resultaat. Pastel is er dus niet alleen maar voor de kinderkamer want juist door een contrastkleur toe te voegen wordt het moderner en krijgt het een stoere uitstraling.

Discrete, subtiele kleuren

In nieuwbouwwoningen zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor lichte kleuren zoals wit, beige, grijs,… Ze passen namelijk perfect in de trend van strakke interieurs en minimalisme.

Om het niet te saai te maken adviseren we altijd om te kiezen voor verschillende structuren en leuke eye-catchers. Denk aan een kleurvol schilderij of een karakteristieke armatuur.

Discrete en subtiele kleuren
Bastiaansen Decoratie - Casadeco - Helsinki

durf te gaan voor messing

We zijn van koper overgestapt op messing en goud, maar het is meer dan duidelijk: metaalkleuren blijven hip! De gouden details zoals kaarsenhouders en metaalkleurige wandpanelen zijn zeer populair in alle interieurbladen.

Wilt u dus graag luxe uitstralen in uw interieur? Kies voor hoogwaardige materialen, ze geven een glamoureuze toets zonder weerga.

Goed nieuws! Als we de experts en trendsetters mogen geloven, zetten trends uit 2018 zich volop door in het nieuwe jaar. De look & feel die u vandaag kiest blijft ook in de toekomst een uitstekende keuze!